Hogesnelheidstrein Istanbul – Ankara gaat eindelijk rijden

yht11

De opening van de nieuwe hogesnelheidstrein ‘Piri Reis’ die van Istanbul naar Ankara (en andersom) gaat rijden werd al een paar keer eerder uitgesteld, maar vandaag opende premier Erdoğan ‘zijn’ nieuwste aanwinst. Erdoğan opende de trein vanmiddag in de studentenstad Eskişehir. Later vandaag wordt Erdoğan en de Piri Reis verwacht op het station van Pendik in Istanbul.

Reistijd: 3.5 uur

Je hoeft vanaf nu niet meer met de bus te reizen tussen Istanbul en Ankara. Eindelijk is er een (snelle) treinverbinding tussen de twee grootste steden van Turkije. De spoorlijn is maar liefst 533 kilometer lang en een ritje van Istanbul naar Ankara zal 3.5 uur gaan duren. Er wordt verwacht dat er jaarlijks zo’n 7,5 miljoen passagiers van de trein gebruik gaan maken. In 2015 zal de trein verbonden worden met de Marmaray (de onderzeese spoortunnel onder de Bosporus) in Istanbul.

In de krant kwam ik tegen dat de prijs voor een enkeltje tussen de 70 en 80 lira zal gaan kosten. Een behoorlijk bedrag, als dit werkelijk zo is, is vliegen tussen de twee steden goedkoper. Een vliegticket van Istanbul naar Ankara rond de 60 lira is makkelijk te vinden.

Lees ook:Prijzig treintje, die van Istanbul naar Ankara
Lees ook:Hoe kom je aan de Aziatische kant van Istanbul?
Lees ook:Leuke weetjes over de Turkse miljoenenstad Istanbul
Lees ook:Istanbul.. een veilige stad voor vrouwen?
Lees ook:21-jarige Felix fietst van België naar Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>