Reizen met OV in Istanbul? Koop de Istanbulkart

istanbul-kart-bus

Ben je op vakantie in Istanbul? Dan is het slim om een Istanbulkart aan te schaffen. Je kunt met deze kaart reizen met het openbaar vervoer in de hele stad. Hij is vergelijkbaar met de Nederlandse ‘ov-chipkaart’, maar dan veel goedkoper, makkelijker in het gebruik én.. hij gaat nooit stuk zoals in Nederland wel vaak het geval is.

Goedkoop en makkelijk reizen met het OV in Istanbul

De Istanbulkart werkt net even iets anders dan in Nederland. Je kunt hem overal voor gebruiken: bus, metro, boot, metrobus of de tram. Ook kun je er verschillende mensen op meenemen. De kaart is dus niet een ‘persoonlijke’ kaart. Stel je bent met zijn tweeën en je wilt met de metro of tram, dan kun je eerst jezelf inchecken en daarna de kaart doorgeven aan de ander. Ben je met een hele groep? Dan kun je dit op dezelfde manier doen.

Nog een bijkomend voordeel is dat je in Istanbul nooit hoeft uit te checken. Je checkt dus alleen in, want iedereen betaalt een vaste (instap)prijs, ongeacht de afstand of haltes.

Prijzen Istanbulkart

De Istanbulkart kost 6 lira (€ 2.10). Je kunt hem op het vliegveld kopen, bij kiosken (de zogenaamde ‘bakkals’, die ook sigaretten, kranten e.d verkopen) of via speciale Istanbulkart machines. Je kunt er biljetten van 5,10,20 of 50 lira opzetten via oplaadpunten, deze vind je bij de ingang van de havens, metro en tramstations. Ook kun je de kaart laten opladen bij de vele kiosken in de stad.

Een enkeltje met de bus, boot, metro’s en trams in Istanbul kost 2.15 lira (€ 0.75). De snelle metrobus kost 3.25 lira.

Vragen over de Istanbulkart? Schrijf je vraag hieronder of stuur een mailtje naar: [email protected]

 

Lees ook:In Istanbul hoef je nooit uit te checken
Lees ook:Hoe kom je in het centrum van Istanbul vanaf vliegveld Sabiha Gökçen?
Lees ook:Hoe kom je aan de Aziatische kant van Istanbul?
Lees ook:Openbaar vervoer in Istanbul duurder
Lees ook:Autorijden in chaotisch Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>