Hoe kom je aan de Aziatische kant van Istanbul?

Istanbul KadıköyAls je in Istanbul bent en je bevindt je ergens in het Europese gedeelte, neem dan eens de moeite om ook naar de Aziatische kant van de stad te gaan. De twee wijken Kadıköy en Üsküdar zijn het leukst om te bezoeken. Oversteken met de boot is leuk en gemakkelijk. 

Vanaf de havens van Eminönü, Karaköy, Kabataş en Beşiktaş aan het Europese gedeelte kun je zowel de boot nemen naar Kadıköy als naar Üsküdar. De boten gaan de hele dag door, de meesten gaan tot 23.00. Een enkeltje met de boot kost 2.15 lira (0,76 eurocent). Betalen kan met de Istanbulkart.

Istanbul MarmarayMarmaray gaat onder de Bosporus door

Het is sinds vorig jaar ook mogelijk om de Aziatische kant te bereiken met de Marmaray, een 60 meter diepe onderzeese spoortunnel. Je gaat met de Marmaray dus letterlijk niet over de Bosporus maar onder de Bosporus door. Als je in de buurt van Eminönü of Sultanahmet bent, kun je het beste naar het station van Sirkeci lopen en daar de Marmaray nemen naar Üsküdar of Ayrılıkçeşme (Kadıköy). In een paar minuten ben je er. Als aan bent gekomen in Ayrılıkçeşme  ben je nog niet in het centrum van Kadıköy. Je kunt vanuit hier de Kadıköy-Kartal metro nemen naar Kadıköy (1 halte).

Tussen Kadıköy en Üsküdar varen geen boten. Wil je tussen deze wijken reizen dan kun je dat het beste doen met de gele dolmusjes of met bus 12/12a.

Vragen of opmerkingen? Schrijf het hieronder..

(Foto’s Tosca de Jong)

Lees ook:Hoe kom je in het centrum van Istanbul vanaf vliegveld Sabiha Gökçen?
Lees ook:Hotels in Istanbul: Orka Royal Hotel, mooi uitzicht én centraal
Lees ook:Hotels in Istanbul: Hotel Ilkay in Sirkeci (Sultanahmet)
Lees ook:De drie beste uitzichten over Istanbul
Lees ook:Hogesnelheidstrein Istanbul – Ankara gaat eindelijk rijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>