Het lelijkste gebouw van Istanbul

P1120032

Op architectonisch gebied pakt Istanbul van tijd tot tijd best lekker uit. De laatste jaren zijn er bijzondere gebouwen bijgekomen. Soms een beetje over de top, maar dat heeft elke wereldstad wel. Er is alleen één gebouw waarvan ik maar niet kan begrijpen waarom dit ooit zo gebouwd is en waarom het er nog steeds zo uitziet zoals het er uitziet: hotel The Marmara in Taksim. Ik vind het een afgrijselijk lelijk en nietszeggend gebouw. Of ben ik nou wel heel erg negatief?

Mooi uitzicht over Istanbul

Voor de duidelijkheid: ik heb het niet over de binnenkant. Ik was laatst nog in de hotellobby en dat ziet er allemaal mooi en netjes uit. Als je de reacties van hotelgasten leest en hoort zijn ze ook vaak erg positief over de kamers en natuurlijk over het uitzicht. Want alle 376 kamers van The Marmara hebben uitzicht op de Bosporus of over andere plekken van de stad. Juist omdat het hotel zo centraal ligt (op het Taksimplein) is het uitzicht natuurlijk perfect.

Seventies

Nee, ik heb het over de buitenkant van het hotel. Het grote zwarte blok – dat vroeger dienst deed als tv-scherm – doet al jaren niks meer en geeft het hotel een saaie en troosteloze look. Laten we de jaren ’70 maar de schuld geven, want toen werd het hotel gebouwd. The Marmara was één van de eerste hotels in Istanbul (samen met het Hilton en het Sheraton).

Wat wel handig is aan het hotel, is dat je hem bijna altijd ziet. Zo weet je altijd waar het Taksimplein is. Handig als je de stad (nog) niet zo goed kent.

Wat is jouw mening over dit hotel?

P1120028

Lees ook:De drie beste uitzichten over Istanbul
Lees ook:Hotels in Istanbul: Orka Royal Hotel, mooi uitzicht én centraal
Lees ook:Aanrader tijdens een stedentrip in Istanbul: het wijkje Ortaköy
Lees ook:Wat te doen met slecht weer in Istanbul
Lees ook:Hotels in Istanbul: Pera Main Hotel in Beyoğlu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>