Wat te doen met slecht weer in Istanbul

IstanbulIstanbul is op z’n mooist als de zon schijnt, maar helaas kan het er ook flink stormen, regenen en sneeuwen. Hier een aantal leuke tips tijdens slecht weer in Istanbul.

Rondleiding in het Pera Palace in Beyoğlu

Ideaal tijdens een regenachtige middag in Istanbul: opwarmen in het mooie Pera Palace hotel in Beyoğlu, waar je de oude hotelkamer van Atatürk is omgetoverd tot een klein museumpje. Het hotel werd in 1892 gebouwd voor reizigers van de Oriënt Express. De ‘Engelse’ tearoom op de begane grond is zeer sfeervol ingericht, erg gezellig voor een kopje koffie of thee. Het personeel is vriendelijk en verwelkomt je als een echte gast. Wil je een (gratis) rondleiding door het hotel? In de namiddag is dit mogelijk. Gewoon even vragen bij de receptie. Adres: Mesrutiyet caddesi 65 (vlak achter de beroemde winkelstraat Istiklal Caddesi).

IMG-20141006-WA0004

5 Kat: prachtig uitzicht over Istanbul

Café en restaurant 5 Kat is te vinden op – hoe kan het ook anders – de vijfde verdieping van mooi pand in een achteraf straatje in de wijk Cihangir. De inrichting van 5 Kat doet erg romantisch en klassiek aan, overal fluwelen meubels en warme kleuren. Je kunt hier een kop koffie drinken, maar ook lunchen, dineren en een glas wijn drinken. En… als het weer een beetje meezit: je hebt er een prachtig uitzicht over de stad. Adres: Soganci sokak 7 in Cihangir (vlakbij het Taksimplein).

Thuis bij de sultans in het Dolmabahce Paleis

In het ‘Dolmabahçe Sarayı’ kun je gerust een paar uurtjes rondstruinen. Je kunt kiezen voor een rondleiding met een gids. Het mooie paleis in Beşiktaş werd gebouwd in 1856 voor de sultans. Het paleis heeft een oppervlakte van 45.000 m2 en heeft maar liefst 285 kamers, 46 zalen, 6 badkamers en 68 toiletten. De grootste kroonluchter ter wereld hangt er ook. Atatürk overleed in het paleis op 10 november 1983. (Entree is 20 lira, neem de tram naar Kabataş).

Uitgebreid shoppen in Istinye Park

Istanbul telt tientallen grote shoppingmalls. Istinye Park in Maslak is daar één van. Je kunt in deze onwijs grote (en typisch Amerikaanse) mall echt alles vinden. De grote bekende merken, Turkse designers, auto’s en je kunt er naar de bioscoop. Er zijn zo’n 300 winkels. De duurdere als: Armani, Calvin Klein, Cartier, Chanel, Pierre Cardin, Victoria’s Secret maar ook Zara en H&M. (Neem de dolmuş vanuit Beşiktaş, adres: Istinye Bayırı Caddesi.

Stomen in de hamam

Wat is nou lekkerder als naar de hamam gaan als het buiten regent en stormt? Misschien heb je een hamam in je hotel, maar deze in Kadıköy aan de Aziatische kant van Istanbul is een echte aanrader.

Vragen? Schrijf het hieronder of stuur een mailtje naar: [email protected]

 

Lees ook:Hotels in Istanbul: Orka Royal Hotel, mooi uitzicht én centraal
Lees ook:Hotels in Istanbul: Hotel Ilkay in Sirkeci (Sultanahmet)
Lees ook:Hotels in Istanbul: Pera Main Hotel in Beyoğlu
Lees ook:Het lelijkste gebouw van Istanbul
Lees ook:Hoe kom je in het centrum van Istanbul vanaf Atatürk Airport?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>