Ananassen op straat in Istanbul

eten in IstanbulTurken kunnen ontzettend creatief zijn. Zeker op handelsgebied. Zo kom je hier in Istanbul straatverkopers tegen die de meest uiteenlopende spullen of etenswaren verkopen. Vaak zijn dit de meest simpelste dingen, zoals maiskolven of paraplu’s (als het regent). Vandaag kwam ik in Eminönü een straatverkoper tegen die een standje had met alleen maar ananassen. Het ananas-seizoen is een beetje over in Turkije, toch liep de verkoop als een trein. De man verkocht kleine partjes voor 50 lira cent.

ananassen in Istanbul

Iedereen die voorbij liep kocht één of meerdere partjes. Ik denk dat hij uit 1 ananas wel 16 partjes haalt. Na een paar uur was hij door al zijn ananassen heen. Kijk, dat is op een slimme manier geld verdienen. Want wie houdt er nou niet van een stukje ananas? (50 lira cent is omgerekend 0.17 euro cent).

Lees ook:Hogesnelheidstrein Istanbul – Ankara gaat eindelijk rijden
Lees ook:Prijzig treintje, die van Istanbul naar Ankara
Lees ook:Simit verkopers weer terug op straat in Istanbul
Lees ook:Het lekkerste linzensoep recept uit Istanbul
Lees ook:Simit verkopers verbannen uit Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>