Istanbul onder water door hevige regenbuien

10534397_10152613160554645_8168602648785062267_nDe straten van Istanbul staan volledig onder water na de heftige regenbuien van gisteren. Op sommige plekken is zoveel regen uit de lucht gekomen dat winkels onder water zijn gelopen en auto’s en bussen door ‘rivieren’ moeten rijden. Het leverde natuurlijk ook de nodige vekeerschaos op. Ook vielen er gewonden in het verkeer.

Taksim onder water

De bekende winkelstraat Istiklal Caddesi in Taksim is helemaal volgelopen met water. Op social media komen veel foto’s voorbij van toeristen en winkeliers. Het regende niet alleen de hele dag, ook was er gisteren een grote tornado te zien in de wijk Kasımpaşa. Het is de tweede (!) tornado dit jaar in Istanbul. Er vielen geen gewonden, ook heeft de tornado geen schade veroorzaakt. Het leverde wel prachtige foto’s op.

tornedo

BuCHwlmCQAIkCfT

Geen water meer over..

De inwoners van Istanbul mogen eigenlijk niet klagen over de stortregen van gisteren. De stad heeft het water hard nodig. Afgelopen winter heeft het nauwelijks geregend in de stad. De waterreservoirs staan al maanden zo goed als leeg. Er werd door de overheid al gezegd dat er eind augustus misschien wel helemaal geen water meer uit de kraan zo komen.. en er wordt al weken gevraagd zuinig met water om te gaan in huis. De regenbuien van gisteren zorgen er (gelukkig) weer voor dat we de komende weken nog kunnen douchen ;-)

(foto’s tornado: Twitter)

 

Lees ook:Vrouw blaast zichzelf op in toeristisch hart van Istanbul
Lees ook:Vuurwerkshow Istanbul gaat niet door uit respect mijnramp Ermenek
Lees ook:Vier dagen zonder water in Istanbul?
Lees ook:Storm in Istanbul: vluchten vertraagd en geannuleerd
Lees ook:Grote brand in Üsküdar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>