Vuurwerkshow Istanbul gaat niet door uit respect mijnramp Ermenek

IMG_1884Het is vandaag een feestdag in Turkije, want Turkije viert vandaag zijn 91ste verjaardag (Cumhuriyet Bayramı). Zoals ieder jaar zijn kinderen vrij van school, kantoren gesloten en gemeentelijke instanties, banken, scholen, apotheken, sommige winkels en de Grote Bazaar ook dicht.

Om de dag feestelijk af te sluiten zou er vanavond in Istanbul (zoals de meest afgelopen jaren het geval was) een vuurwerkshow worden gehouden vanaf de Bosporus (in de buurt van de Kız Kulesi). Het spektakel gaat (na alle waarschijnlijkheid) niet door uit respect voor de mijnwerkers die op dit moment nog altijd vastzitten in een mijn in Ermenek, in het zuiden van Turkije.

384014_Turkey-mineMijnrampen Turkije

Gisteren kwam deze kolenmijn in Ermenek onder water te staan, een aantal mijnwerkers konden worden gered maar 18 mijnwerkers zitten nog vast in de mijn. Er wordt gesproken over duizenden liters water die in de mijn kwamen binnen stromen.

Opnieuw een mijn die niet veilig blijkt te zijn. De ergste mijnramp ooit was die in Soma dit jaar, 301 mensen kwamen toen om.

Op sommige websites wordt gezegd dat de vuurwerkshow wel doorgaat.. het is even afwachten wat er precies gaat gebeuren. De show zou in eerste instantie tussen 19.00 – 19.30 beginnen.

Lees ook:Istanbul onder water door hevige regenbuien
Lees ook:Honderden zwemmers steken Bosporus in Istanbul over (6.5 km)
Lees ook:Funda Müjde bereikt haar eindbestemming Istanbul
Lees ook:Elke regendruppel is welkom in Istanbul
Lees ook:Op vakantie naar Istanbul? De storm is over, de zon gaat schijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>