Op vakantie naar Istanbul? De storm is over, de zon gaat schijnen

Istanbul blog

Besneeuwde straten in Kadıköy begin januari

Afgelopen zomer was er lichte paniek in Istanbul: er was een groot tekort aan water omdat het al een lange tijd niet had geregend. De waterreservoirs waren in augustus bijna leeg en soms kwam er geen water meer uit de kraan. 2014 was één van de droogste jaren ooit in Turkije.

Winter in Istanbul

Het lijkt er op dat dit ‘waterprobleem’ verleden tijd is, want het heeft de afgelopen maanden zo veel geregend dat het bijna niet anders kan dat de reservoirs tot aan hun nek toe vol zitten. Eind november kwam er veel neerslag naar beneden en dat heeft een lange tijd aangehouden. In december en januari viel er sneeuw en stormde het veel. De afgelopen dagen raasde er nog een sterke zuidelijke wind over de stad, met krachten van 100 km per uur.

istanbul-brug-hd

Lente in aantocht?

Ik denk dat de meeste inwoners van Istanbul (samen met mij) wel klaar zijn met het winterweer en de vele neerslag.

Misschien hebben de weergoden wel naar ons geklaag geluisterd, want morgen gaat het zonnetje schijnen, loopt de temperatuur op naar maar liefst 16 graden en blijft het – als we het weerbericht mogen geloven – de hele week droog. Mag de paraplu dan eindelijk weer eens thuisblijven?

Lees ook:Istanbul onder water door hevige regenbuien
Lees ook:Honderden zwemmers steken Bosporus in Istanbul over (6.5 km)
Lees ook:Vier dagen zonder water in Istanbul?
Lees ook:Studeren in Istanbul: elke dag weer een nieuwe ontdekking
Lees ook:Bizar ongeluk in metro Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>