Honderden zwemmers steken Bosporus in Istanbul over (6.5 km)

Bosporus IstanbulTanya Busquet (40) zwom vandaag samen met ruim 1700 anderen zwemmers de Bosporus in Istanbul over. Om 10.00 uur vanochtend gaf niemand minder dan voormalig Olympisch zwemster Inge de Bruijn het startschot. De zwemmers sprongen aan de Aziatische kant van Istanbul het water in er kwamen er uiteindelijk aan de Europese kant weer uit. Een afstand van 6.5 kilometer. De Nederlandse Tanya, die voor de derde keer meedeed, heeft vooral genoten van het zwemmen. Ze deed er slechts 1 uur en 14 minuten over.

”Ik vond het geweldig om mee te doen. Het was dit keer wel iets zwaarder dan vorig jaar. Er was meer golfslag en de stroming leek sterker. Ik heb er vooral van genoten. Ik heb een lange tijd heerlijk op mijn rug gezwommen”, vertelt Tanya.

Bosporus Istanbul

 

Bosporus Istanbul

Verschillende nationaliteiten in Istanbul

Rond 12.15 kwamen de laatste zwemmers aan de kade. Eén van de laatste zwemmers werd vlak bij de finish door medewerkers van de organisatie uit het water gevist. De laatste meters waren hem net iets te veel. Er waren vandaag zwemmers uit tientallen verschillende landen. Naast veel Turken, waren er ook veel Russen, Italianen en Oekraïners. De jongste deelnemers waren tussen de 14 en 18 jaar oud.

Een bekend gezicht 

10553401_10204178528214593_3006381244848352699_nInge de Bruijn, die de afgelopen dagen volop in de Turkse media verscheen, had gistermiddag al een duik in de Bosporus genomen. Vandaag gaf zij het startschot en moedigde ze de zwemmers vanaf een boot aan. Ook de in Istanbul wonende Tanya (foto) had tijdens het zwemmen een glimp van Inge opgevangen.

”Volgend jaar doe ik weer mee en hoop ik meerdere mensen te mobiliseren. Misschien kan ik wel een groepje vormen en dan samen voor een goed doel zwemmen”, aldus Tanya.

(foto’s: Tosca de Jong)

 

 

Lees ook:Nederlandse Tanya (40) zwemt opnieuw de Bosporus over
Lees ook:Kleurrijke LGBT Parade Istanbul overschaduwd door politie
Lees ook:Vuurwerkshow Istanbul gaat niet door uit respect mijnramp Ermenek
Lees ook:Funda Müjde bereikt haar eindbestemming Istanbul
Lees ook:Grote brand in Üsküdar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>