Grootste wens van de Syrische Nadia: Andre Rieu ontmoeten

20131129_221239Een ontmoeting met Andre Rieu… dat is de grote wens van de Syrische Nadia El-Samsam (26). Over twee maanden komt de wereldberoemde violist twee optredens geven in Istanbul. Nadia – die in Dubai woont – heeft er alles voor over om net als vorig jaar speciaal naar Istanbul af te reizen om zijn concert bij te kunnen wonen. Dit keer wil Nadia hem ook in levende lijve ontmoeten.

Nadia was 15 jaar toen zij ‘haar Andre’ voor het eerst op televisie zag. “Hij speelde één van zijn nieuwjaarsconcerten. Ik kan mij nog herinneren dat ik aan de buis gekluisterd zat. Ik wilde blijven kijken. Ik wist toen nog helemaal niet wie hij was. Ik bleef daarna constant naar hetzelfde kanaal kijken, in de hoop zijn concerten opnieuw te zien. En dat gebeurde gelukkig.” Haar spaargeld ging op aan talloze cd’s van Andre Rieu.

Speciaal naar Istanbul voor concert

Het is niet gek dat Nadia zo’n groot fan is van de Limburger. “Ik heb altijd van klassiek gehouden. En ik speel piano en viool, net als Andre.” Nadia is gek op het showelement in de concerten van Andre Rieu. “De kostuums, het orkest, de muziekkeuze en de hele sfeer maken de concerten tot een geweldig evenement.”

Nadia begon Andre Rieu eind 2011 te volgen op Twitter, ze noemden hem een paar keer in haar tweets en tot haar grote verassing begon Andre haar ook te volgen. Hij was zelfs één van haar eerste volgers.

20131129_231729

Vorig jaar maart zag Nadia dat Andre een optreden in Istanbul zou geven in november. In nog geen 5 minuten kocht zij twee kaartjes. Omdat ze van Syrische afkomst is, had Nadia geen visum voor Istanbul nodig. Wel moest ze natuurlijk een vlucht boeken. Maar dat had ze allemaal voor haar grote idool over. “Ik had hier tien jaar op gewacht. Helaas komt Andre nooit naar Dubai. Dus Istanbul was mijn grote kans.”

Op 27 en 29 november dit jaar zal Andre Rieu optreden in Istanbul. Dit jaar wil Nadia een stapje dichterbij haar idool komen. Ze wil hem dolgraag ontmoeten. Hoe ze dit gaat doen weet ze nog niet. Het concert van vorig jaar was in ieder geval magisch. “Het was precies zo als ik verwacht had.”

(Foto’s: Nadia – concert Istanbul 29-11-2013)

Lees ook:Andre Rieu komt naar Istanbul
Lees ook:Concert van Andre Rieu in Istanbul was ‘onvergetelijk’
Lees ook:Nederlandse Tanya (40) zwemt opnieuw de Bosporus over
Lees ook:Kylie Minogue komt optreden in Istanbul
Lees ook:Belangstelling voor Blondie in Turkije?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>