Rubriek: Actueel

Istanbul blog nu ook geblokkeerd in Turkije?

Hoe vaak social media sites als Youtube, Twitter en Facebook al niet werden geblokkeerd in Turkije.. het is niet meer bij te houden. Spijtig genoeg zijn niet alleen sociale media de dupe, ook duizenden websites en blogs zijn inmiddels uit de lucht gehaald. Tot nu toe bleken mijn blogs (zowel istanbul.blog.nl als turkije.blog.nl) gevrijwaard van

Lees verder...

21-jarige Felix fietst van België naar Istanbul

De 21-jarige Felix de Groef uit het Belgische Blanden is onderweg naar Istanbul.. niet met het vliegtuig, maar op de fiets. Felix vertrok afgelopen woensdag en hoopt eind mei in Istanbul aan te komen. Een fietstocht van 6.500 kilometer, in zijn eentje. Het enige dat de jonge wielrenner bij zich heeft is een kleine tent,

Lees verder...

Transavia stopt met vluchten vanaf Amsterdam en Rotterdam naar Istanbul

Handig om te weten voor iedereen die (regelmatig) van Nederland naar Istanbul vliegt met Transavia: vanaf 1 april vliegt Transavia alleen nog vanaf Eindhoven Airport naar Istanbul (Sabiha Gökçen). Vliegen vanaf Amsterdam en Rotterdam kan dan niet meer. Transavia vliegt zes dagen (niet op dinsdag) in de week naar Istanbul.

Lees verder...

Vrouw blaast zichzelf op in toeristisch hart van Istanbul

Het was behoorlijk schrikken voor nietsvermoedende voorbijgangers die vanmiddag in de buurt van de Blauwe Moskee in Sultanahmet waren. Een vrouw blies zichzelf iets voor 18.00 uur op in een politiebureau vlakbij de moskee. Een agent (Kenan Kumaş) kwam hierbij om het leven en een andere raakte ernstig gewond. Er vielen geen andere slachtoffers of

Lees verder...

Vier dagen zonder water in Istanbul?

Het had niet veel gescheeld of miljoenen mensen in Istanbul hadden het deze week vier dagen lang zonder water in huis moeten doen. Vorige week werd er door de gemeente aangekondigd dat vanwege werkzaamheden het water in twaalf wijken aan de Aziatische kant van Istanbul zou worden afgesloten… en dat niet voor een dag, maar

Lees verder...

Moeder verdronken Turks jongetje uit Istanbul kan zes jaar celstraf krijgen

De moeder van het 3-jarige Turkse jongetje Pamir Dikdik uit Istanbul, die dit jaar dood werd gevonden in een zwembad, kan een gevangenisstraf krijgen van zes jaar. De officier van justitie eist zes jaar in de gevangenis en beschuldigd de moeder van het veroorzaken van dood door roekeloosheid. Over de vader wordt met geen woord gerept.

Lees verder...

Turkish Airlines vliegt dagelijks naar Istanbul vanaf Rotterdam

Turkish Airlines vloog vanaf Rotterdam The Hague Airport al vier keer in de week naar in Istanbul, maar vanaf nu vliegt de Turkse vliegmaatschappij elke dag vanaf Rotterdam naar Istanbul. Turkish Airlines vliegt naar Atatürk Airport, het vliegveld aan de Europese kant van de stad.

Lees verder...

Dag van de Republiek in Turkije: overal rode vlaggen

Vandaag, op de Dag van de Republiek, kom je overal in Turkije de nationale vlag tegen. Niet alleen hangen de vlaggen uit het raam van overheidsgebouwen, scholen en restaurants, maar ook bij de mensen thuis. Zoals hier in Istanbul. (Foto’s Tosca de Jong)

Lees verder...

Vuurwerkshow Istanbul gaat niet door uit respect mijnramp Ermenek

Het is vandaag een feestdag in Turkije, want Turkije viert vandaag zijn 91ste verjaardag (Cumhuriyet Bayramı). Zoals ieder jaar zijn kinderen vrij van school, kantoren gesloten en gemeentelijke instanties, banken, scholen, apotheken, sommige winkels en de Grote Bazaar ook dicht. Om de dag feestelijk af te sluiten zou er vanavond in Istanbul (zoals de meest

Lees verder...

Istanbul wil groenste stad van Europa worden

Ondanks protesten over gigantische bouwprojecten zoals de derde brug en het derde vliegveld, denkt de gemeente Istanbul een kans te maken om verkozen te worden tot Europese Groene Hoofdstad. Istanbul moet het op gaan nemen tegen 11 andere steden, waaronder de Turkse stad Bursa (die veel groener is dan Istanbul) Lissabon, Porto, Cork én Nijmegen.

Lees verder...

Paniek in Istanbul om vrouw met Ebola

Paniek in Istanbul om het Ebola-virus. Gisternacht werd een vrouw uit Ivoorkust met verschijnselen van het Ebola-virus in het ziekenhuis opgenomen in Istanbul. Net is bekend gemaakt dat de vrouw geen Ebola maar malaria heeft.

Lees verder...

Grote aardbeving Istanbul gaat er komen.. hoe dan ook

Wanneer hij precies komt, is helaas niet te voorspellen, maar dat er een grote aardbeving in Istanbul gaat komen is een ding dat zeker is. Ik interviewde de Belgische Aardbevingsdeskundige Armand Vervaeck, van de SOS Earthquakes non-profit organisation, over een mogelijke aardbeving in Istanbul.

Lees verder...

Kız Kulesi uit Istanbul nu in het klein in Rotterdam

De Kız Kulesi, één van de bekendste bezienswaardigheden van Istanbul, is nu in het klein te zien bij het Turkse Restaurant Melon Mezze & More in Rotterdam. De Nederlandse Karin Jansen van Kaats-Miniaturen-Bouw maakte de afgelopen maanden een mooie replica van de toren.

Lees verder...