Vrouw blaast zichzelf op in toeristisch hart van Istanbul

IMG_1650Het was behoorlijk schrikken voor nietsvermoedende voorbijgangers die vanmiddag in de buurt van de Blauwe Moskee in Sultanahmet waren. Een vrouw blies zichzelf iets voor 18.00 uur op in een politiebureau vlakbij de moskee. Een agent (Kenan Kumaş) kwam hierbij om het leven en een andere raakte ernstig gewond. Er vielen geen andere slachtoffers of gewonden.

elif-sultan-kalsen

Elif Sultan Kalşen

De vrouw – het gaat waarschijnlijk om ‘Elif Sultan Kalşen’ – stapte het politiebureau in Sultanahmet binnen en zei in gebroken Engels dat ze haar portomonee kwijt was geraakt, daarna blies ze zichzelf op.

Aanslag Dolmabahçe Paleis

Hoewel het eerst niet duidelijk was om welke vrouw het ging, gaan er nu geruchten rond dat het gaat om Elif Sultan Kalşen, een lid van de extreem linkse groepering DKHP/C. Vorige week probeerde een ander lid van deze groepering een aanslag te plegen bij het Dolmabahçe Paleis, dit mislukte en de man werd opgepakt.

Lees ook:De drie mooiste moskeeën van Istanbul
Lees ook:Paniek in Istanbul om vrouw met Ebola
Lees ook:Kan de Hagia Sophia in Istanbul nog een aardbeving aan?
Lees ook:Top 5 films opgenomen in Istanbul
Lees ook:Stedentrip in Aziatisch en niet toeristisch Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>