De leukste tips in Aziatisch Istanbul

Istanbul

Als je op vakantie bent in Istanbul is de kans groot dat je vooral aan de Europese kant van de stad blijft hangen. Dat is ook niet zo gek, want aan de Europese kant is het meeste te zien. Je hebt er de grote bekende bezienswaardigheden en wijken als Sultanahmet, Beyoğlu, Taksim en Eminönü moet je gewoon gezien hebben.

Leuke tips in Aziatisch Istanbul

Maar dat betekent zeker niet dat de Aziatische kant minder interessant is. Azië is juist de moeite waard om te bezoeken omdat er geen hordes toeristen rondlopen en je daarom in Azië meer het ‘echte Istanbul’ tegenkomt.

Kadıköy IstanbulKadıköy: de alternatieve en jonge wijk

Kadıköy is de leukste wijk van Azië. Het is een wijk waar veel jongeren, studenten en kunstenaars wonen en het heeft een alternatief tintje. Het centrum van Kadıköy (vlakbij de haven) heeft een kleurrijke groente -en vismarkt waar je echt van alles kunt kopen. Van koffie tot kruiden en van olijfolie tot zeepjes. Houd je van fotograferen? Dan kun je op deze markt mooie plaatjes schieten. In dezelfde buurt vind je ook een aantal antiekwinkeltjes, leuk om te bekijken, maar goedkoop is het niet. Zin om helemaal schoon te worden? Kadıköy heeft een heerlijke en goedkope hamam.

Kadıköy IstanbulEten en shoppen in Moda

Het wijkje Moda (in Kadıköy) is ook leuk, het doet een beetje Frans aan en het stikt er van de leuke winkeltjes, restaurantjes en koffietentjes. De mooie Griekse Orthodoxe kerk Ayia Triada uit 1902 is een bezoekje waard. Je loopt Moda zo in als je de trambaan volgt. Een rondje met het kleine oude trammetje is ook een aanrader. s‘ Avonds zitten veel jongeren op de rotsen langs het water, erg romantisch. En je hebt een geweldig uitzicht over de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia. En je kunt gerust je eigen biertje of wijntje meenemen.

Kadıköy Istanbul

Salı Pazarı in Kadıköy

Markten in Istanbul zijn geweldig, de prijzen liggen laag en je vindt er alles wat je maar kunt bedenken. Wil je wat leuke cadeautjes en lekkere dingen mee nemen voor thuis? Vergeet dan de standaard appelthee en voorverpakte stukjes Turks Fruit. De Salı Pazarı in Kadıköy is een markt die er alleen op dinsdag en vrijdag is. Het is een grote overdekte markt met maar liefst 1900 marktkraampjes! Er wordt groente, fruit, kruiden en noten verkocht. Maar ook speelgoed, ondergoed, tassen, prularia en ga zo maar door. Alle typische Turkse spulletjes zoals een koffiekannetje om Turkse koffie mee te maken, theeglaasjes en hamamdoeken kun je hier kopen. Niet duur en erg leuk om te zien.

Mooiste uitzicht over Istanbul

Het mooiste en beste uitzicht over Azië (en de rest van Istanbul) krijg je als je bovenop de heuvel van Çamlıca staat in Üsküdar.

Hoe kom je het makkelijkst in Azië? Lees het hier.

(Foto’s Tosca de Jong)

 

Lees ook:Budget tips voor een vakantie in Istanbul
Lees ook:De drie beste uitzichten over Istanbul
Lees ook:Wat te doen met slecht weer in Istanbul
Lees ook:Istanbul: de stad van de katten..(en de kattenhaters)
Lees ook:Vers en gezond: verse sapjes in de straten van Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>