Ook voor een weekendje Istanbul is een visum nodig

Istanbul blogDat je een visum nodig hebt om Turkije binnen te komen, weten de meeste mensen wel. Maar toch komt het vaak genoeg voor dat mensen het visum vergeten of zelfs niet weten dat ze een visum moeten kopen.

Niet alleen voor lange (zon)vakanties is een visum nodig, ook voor een paar dagen Istanbul ben je verplicht een visum te kopen.

Waar koop je een visum voor Turkije?

Het visum kun je nog steeds op alle vliegvelden in Turkije kopen, zo ook op de twee vliegvelden in Istanbul (Atatürk Airport & Sabiha Gökçen). Dit kost 25 euro en je moet dit contant betalen vlak voor je naar de douane gaat. Er werd eerst gezegd dat dit na 1 november 2014 niet meer zou kunnen en dat iedereen aangewezen was op het kopen van een e-visum, maar zoals wel vaker in Turkije: de plannen hiervoor zijn uitgesteld.

Heb je geen zin om in de rij op het vliegveld te staan, of heb je het visum liever al in je bezit voordat je vertrekt? Er zijn talloze (Nederlandse) websites actief waar je veilig en snel een visum kunt kopen. Hier staan alle visum-aanbieders op een rijtje.

“Visum? Dit hoor ik voor het eerst”

Ik kwam laatst terug uit Nederland en stond in de rij bij de douane op het vliegveld in Istanbul. Een stel voor mij hoorde dat ze een visum nodig hadden en zeiden dat ze dit voor het eerst hoorde… Er zijn dus mensen die niet van het visum afweten, vandaar dat ik het even onder de aandacht wilde brengen.

Lees ook:Hoe kom je in het centrum van Istanbul vanaf vliegveld Sabiha Gökçen?
Lees ook:Handige tips voor een stedentrip naar Istanbul
Lees ook:Hoe kom je in het centrum van Istanbul vanaf Atatürk Airport?
Lees ook:Elke regendruppel is welkom in Istanbul
Lees ook:Istanbul: de stad van de katten..(en de kattenhaters)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>