De 3 beste ontbijtplekken van Istanbul

Niks geen boterham met kaas, een ontbijt(je) in Turkije is een traditie op zich en altijd behoorlijk uitgebreid. Hier de beste ontbijtplekken van de stad.

Afiyet Olsun!

PRIVATO

Privato is een Turks Georgisch uitgebreid all-in ontbijt in een ontzettend gezellig stulpje in een zijstraat van de ‘muziekstraat’ richting de Galatatoren. Het ontbijt bestaat uit veel zoet, pannenkoekjes, gözleme, maar ook speciale kaasjes. Je tafel staat werkelijk overvol. De locatie is natuurlijk super, want nadat je uitgegeten bent kun je door de straatjes van Galata wandelen. Reserveren is aan te bevelen als je met meer dan 2 personen bent en niet wilt/kunt wachten. 30 TL p.p. (thee niet inbegrepen).

Istanbul ontbijt

Een overvolle tafel vol met lekkers bij Privato. foto: Robin Havelaar.

KALE

Bij Kale krijg je een simpel, vers Turks ontbijt dat het moet hebben van het speciale brood (dille brood, chocolade brood, etc.) en er is een scala aan extra opties als menemen, gözleme ed. Het gratis uitzicht op de Bosporus is hier prachtig. Na het ontbijt kun je een wandeling maken richting het leuke Bebek of de toren in Rumelihsari beklimmen voor een extra mooi uitzicht. Reserveren is niet nodig, want er zijn een hoop tafels en het personeel gaat als een speer, maar het is wel een hotspot in de weekenden. 45 TL voor 2 personen (incl onbeperkt thee).

Istanbul ontbijt

Bij Kale zit je pal aan de Bosporus én heb je uitzicht op de brug. foto:Robin Havelaar

And last but not least…

KALENDERTEPE

Kalendertepe ligt op een heuvel in Yeniköy, kan wat lastig te vinden zijn,maar je wordt beloond met een groot ontbijt en een prachtig groen uitzicht vanuit het grote terras. Er komt zoveel op je tafel dat je niet weet waar je moet beginnen. Een erg populaire plek voor Turkse families,niet gek want het ontbijt is uitgebreid en veelzijdig.  30 TL p.p. (incl thee).

Lees ook:Leven in een stad als Istanbul
Lees ook:De beste hotels van Istanbul
Lees ook:Aanrader tijdens een stedentrip in Istanbul: het wijkje Ortaköy
Lees ook:Hotels in Istanbul: Orka Royal Hotel, mooi uitzicht én centraal
Lees ook:Wat te doen met slecht weer in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>