Istanbul.. een veilige stad voor vrouwen?

Istanbul

Mexico City, Lima, New Delhi, maar ook New York en Londen zijn geen veilige steden om je als vrouw in te bevinden. Dit blijkt uit een onderzoek van YouGov. Gek genoeg staat Istanbul niet tussen de 16 ‘gevaarlijkste steden’ ter wereld.

Moord op Özgecan Aslan

Ik had Istanbul wel in het lijstje verwacht, zeker na de afgelopen week die in het teken stond van het (seksueel) geweld tegen vrouwen, dit naar aanleiding van de brute moord op de 20-jarige Özgecan Aslan. Het meisje was het gesprek van de dag in Turkije en er werd overal geprotesteerd tegen geweld tegen vrouwen. Dat laatste komt helaas nogal vaak voor. Uit cijfers blijkt dat er in Turkije dagelijks vijf vrouwen worden vermoord. De meesten worden vermoord door hun eigen mannen.

Niet alleen vrouwen gingen de afgelopen dagen de straat op in verschillende Turkse steden. Ook mannen deden mee. Sterker nog, een groepje Turkse mannen liep afgelopen zaterdag een protestmars door Taksim… in een rokje.

Ook op social media doken foto’s op van mannen in rokjes

Onveilig gevoel in Istanbul

Ik woon nu drie jaar in Istanbul, maar heb mij (gelukkig) nog nooit een moment onveilig gevoeld. Er lopen genoeg vreemde figuren in de stad rond, maar die zie je in een willekeurige Nederlandse stad of plaats ook. Helaas hoor ik wel regelmatig verhalen van vrouwen die zich wel erg onveilig voelen. Ze worden betast in het openbaar vervoer, achtervolgd naar hun huis of voelen zich gewoon niet op hun gemak tussen de vele mannen.

Heb jij je wel eens onveilig gevoeld in Istanbul? Ik hoor het graag. 

 

Lees ook:Aziziye Hamam in Istanbul: een echte aanrader
Lees ook:Nederlandse Tanya (40) zwemt opnieuw de Bosporus over
Lees ook:Istanbul wil groenste stad van Europa worden
Lees ook:Istanbul: de ideale stad voor een citytrip
Lees ook:Prijzig treintje, die van Istanbul naar Ankara

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>