Bloedheet in verstikkend Istanbul

P1120044

De zomer in Istanbul begon met een hoop regen, want in de eerste week van juni deed het niets anders. Ik vond het heerlijk, want ik was al bang voor wat ons te wachten stond: de verstikkende warme zomer. Op dit moment is het zo’n 34 graden. Heerlijk als je aan een Turks strand ligt, maar in een drukke stad is 34 graden geen pretje.

Zwerfdieren en mensen die aan de Ramadan meedoen hebben het ontzettend zwaar. Ik ben vandaag al veel puffende en klagende mensen voorbij zien komen. En geef ze eens ongelijk. Ik vind het al moeilijk een paar uurtjes niks te drinken. Laat staan meer dan 17 uur geen druppel kunnen drinken.

Gelukkig denken een hoop mensen aan de katten en honden op straat en worden er regelmatig bakjes met water buiten neergezet.

Bloedheet dus in Istanbul, maar het kan nog erger: in de stad Şanlıurfa (in het zuidoosten van Turkije) is het op dit moment 42 graden.

 

Lees ook:Elke regendruppel is welkom in Istanbul
Lees ook:Op vakantie naar Istanbul? De storm is over, de zon gaat schijnen
Lees ook:Istanbul: de ideale stad voor een citytrip
Lees ook:Syrische vluchtelingen in Istanbul worden ‘terug’ gestuurd
Lees ook:Istanbul blog nu ook geblokkeerd in Turkije?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>