Duizenden mensen naar gratis iftar in Istanbul

Iftar Istanbul

Je ziet ze overal deze maand in Istanbul: iftars waar je gratis aan mag deelnemen. Ze worden vaak door de gemeente georganiseerd. Nou, één ding is zeker: organiseren kunnen ze. Vanavond bijvoorbeeld was er een gratis iftar in Üsküdar, in de Icadiye Mahallesi. Ruim 2000 mensen kwamen op de gratis maaltijd af en voor iedereen was er een kop soep en een bord eten. Eén straat stond helemaal vol met tafels en stoelen waar de mensen aan zaten. Niemand kwam iets te kort, er was zelfs gedacht aan ‘echt’ bestek (geen campingbestek dus) en een cadeautje voor de kinderen.

Iftar Istanbul

Aandacht voor Gaza

De maaltijd werd geopend door een imam die in zijn preek de situatie in Gaza benadrukte en aan iedereen vroeg om voor Palestijnse families te bidden.

Beginnen met een dadel

Voor wie het niet weet: een iftar is de maaltijd die (vaak samen met familie of vrienden) wordt genuttigd na het vasten tijdens de Ramadan. Zodra de zon onder is mag er weer gegeten worden. Tijdens een iftar eten mensen eerst een dadel of een olijf en nemen ze een slok water. Daarna volgt er soep en de hoofdmaaltijd.

Heb jij deze maand al een iftar meegemaakt?

Lees ook:Het lekkerste linzensoep recept uit Istanbul
Lees ook:Turkse begrafenis: zo snel mogelijk begraven
Lees ook:Overvolle metrobüs in Istanbul gaat duurder worden
Lees ook:Leuke en betaalbare lunchtips in Istanbul
Lees ook:Kleurrijke LGBT Parade Istanbul overschaduwd door politie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>